Utoljáraszületett János – Könyvajánló

Szellemi Utat járok, járunk.
(Mit is jelent ez? Itt olvashatsz róla bővebben >>>)

Megérintett ez a kis könyvecske. Utoljáraszületett János útját kívánom járni. Talán azért leginkább, mert minden napomat ez a munka teszi ki, meghalni személyiségként (Csillaként, Utoljáraszületetté válni), és  megszületni Magasabb-Én ként, Szellemi Esszenciaként.

Utoljáraszületett János is éli az emberek mindennapi életét, amikor is örököl egy ősétől, akit ő nem is ismert, Nyugtalan Antaltól. Örököse lesz egy háznak és a benne lévő dolgoknak, és egy kikötés is van, a házat nem adhatja el.

És kap egy versikét is hozzá, melynek értelmét meg kellene fejtenie. Ezen sorokat az összes ős ismerte, de értelmét és üzenetét nem tudtak hozzá közelebb kerülni:
“Alakítsd a háza az Eredeti Terv alapján,
Újítsd meg termeit, egyiket a másik után.
S ha majd mesterépítésszé válsz,
A Bölcsek Kövére rátalálsz.”

Utoljáraszületett János hozzáfog a ház restaurálásához. Kicseréli az ajtókat, új falakat húz, s van amit lebont. A padlásteret megnagyobbítja, hogy helyt adjon gyönyörű, híres könyvtárának. Még a mesterépítész szakmát is kitanulja és maga szinten műveli, de nem kerül közelebb a versike értelméhez.

És egyszer csak ledől a padlás. Megsemmisülésnek a könyvek, oda a ház. És ekkor Utoljáraszületett János (a szomszédok és a hivatal tiltakozása ellenére) lebontja a házat. Rádöbben, hogy az Eredeti Terv nem a fizikai síkon lévő ház (testünk, személyiségünk) építése és szépítése. Hanem annak kiürítése és lebontása, hogy helyet adjon a benne élő Szellemnek.

Ezt jelenti a Szellemi Út számomra. És ez az Út van nyitva mindazok előtt akik az Eredeti Terv alapján kívánják beteljesíteni sorsukat.

Öröm volt olvasni a könyvecskét, és a története tovább él bennem és általam.

Steinmüller Csilla Magdolna
2018. 06. 14.

Utoljáraszületett János, Rozekruis Pers – Haarlem – Holandia, Első Magyar kiadás 1998